Esküvő Sárarany módra


A lányom nyár elején férjhez ment, ami hónapokig izgalomban tartotta családunkat. A nagy napot 2013. június 1-re tűzték ki, ami már egy évvel korábban sok feladatot jelentett. Úgy döntöttünk, hogy ahol csak tudjuk, becsempésszük a szalmát e fontos nap "díszletei" közé.

A lakodalom helyszínéül egy nagyon szép báltermet választottak a fiatalok, azonban a lépcsőházát fel kellett egy kicsit dobnunk. Így készítettem egy nagy csipkés szívet központi elemként, ami köré az ifjú pár fotóit helyeztük el.

Esküvői dekoráció - szalma szív

Már korábban is készítettem menyasszonyi fejdíszt, de most különösen szépet szerettem volna alkotni, ez lett végeredmény. 


Menyasszonyi fejdísz szalmából

 Úgy lettek teljesek a menyasszonyi kiegészítők, hogy a nyakéken és a cipőn is visszaköszönt a szalmacsipke.

Menyasszonyi nyakék szalmával


Menyasszonyi cipőklipsz szalmával

 
Hogy a férfiak se maradjanak ki a jóból, az Örömapák és a Vőfély is kspott egy-egy kitűzőt.

Örömapák kitűzői szalmából


Vőfély kitűző szalmából

A legnagyobb feladatot a köszönőajándékok elkészítése jelentette, mivel szép számú volt a vendégsereg. Senki nem maradhatott ajándék nélkül! Ezeket a szívecskéket már februárban elkezdtem fonogatni, hogy biztosan készen legyenek az esküvőre. Ezután még a kis masnikat is el kellett készítenünk, ami a szíveket díszítette. Ezeket egy villa segítségével oldottuk meg. Egy bejegyzésben majd ezt is megosztom Veletek.

Köszönőajándék - szalmaszívek


Az ültető kártyákat Dóri készítette, amiket egy-egy kis svájci levél díszített.

Ültetőkártya szalmával díszítve


Azt szerettük volna, ha a nagy nap igazán különleges lesz, ezért a kezünkbe vettük az irányítást, illetve a dekorálást, és a család többi tagjának segítségével az alábbi szépségek is mind sajátkezűleg készültek:





Ezt a mécsestartót igen költséghatékonyan oldottuk meg, hiszen a padláson kallódó befőttesüvegeket töltöttük meg színes aqua gyöngyökkel, a közepébe helyeztünk egy kis mécsest. A csipke egy régi függöny feldarabolásával készült el, majd az egészet átkötöttük egy selyem szalaggal. Ezek világították meg az étterem bejárati folyosóját, igazán hangulatos volt!


Veronika


Méhraj




Bár azt ígértem legutóbb, hogy a következő bejegyzésben egy esküvő "szalmás" dekorációját mutatom be, de időközben érkezett egy megrendelés. Egy méhrajt készítettem. Fogadjátok szeretettel, remélem Nektek is tetszeni fog!


 Ez egy mindenfelé pergő-forgő mobil, amit el tudok képzelni akár kisgyerekek ágya fölé, de az étkezőben, vagy a nappaliban is nagyon jól mutat. Egy kis légmozgásra a méhecskék azonnal táncra perdülnek.

A szalma méhecske

Felülnézet

Alulnézet



Egy hasonló dekorációt készítettem a Sárarany Szalmaportára is, ott egy gyékényből készült méhkas fölé helyeztük el az élethűség kedvéért.


Méhraj a Sárarany Szalmaportán
 Remélem a méhraj gazdájának is olyan nagy örömet fognak okozni ezek az apróságok, mint az elkészítésük jelentette.

A végére pedig álljon itt egy kis finomság, amit ezek a szalma méhecskék ugyan nem tudnak gyűjtögetni, de nem is szúr a fullánkjuk.

Lépes méz


Hát nem folyik össze a nyál a szátokban?
Ezt a finomságot a Szalmaportán "albérletben lakó" méhecskék gyűjtötték a szomszédos napraforgó tábláról!

Veronika